Meny Stäng

Hej och välkomna till oss på Staxgård ! Vi är ett litet företag som ligger strax utanför Sölvesborg i vackra sandbäck .
På vår gård hittar ni vår gårdsbutik, där vi bla säljer present förpackningar, fika , vår hemgjorda glass, sylt & marmelad , fårskinn och mycket mer i butiken. vi strävar hela tiden efter att allt vi gör ska vara på så närproducerade, lokala och såklart svenskt som möjligt!

Utöver gårdsbutiken har vi även catering! De går bra att beställa allt från tårta, smörgåstårta , kalla plankor, varm mat, eller till bröllop och fest.
Jag har själv jobbat som kock,konditor och sommelier under många år, och mat å smaker är mitt stora intresse här i livet!

2009 utbildade jag mig under 1 års tid till sommelier, och har efter de haft många roliga utmaningar och provningar i allt inom dryck.

2016 ställde jag upp i mack-sm med min smörgås Japan tur & retur som jag även vann med de året!

Vi håller även kurser, matlagningskurser, event osv.

Du är alltid välkommen att kika inom eller att höra av dig till oss på Staxgård !

Kurser/Matlagninskurs

Ni är varmt välkomna till oss på kurs!
Vi har olika sorters kurser inom mat och dryck.
Hit kan du komma om du vill lära dig mer om hur du lagar den snabba vardagsmaten från grunden. Du kanske vill slipa på detaljerna inför en fin middag? Eller kanske du vill ha en aktivitet för företaget?
Vi kommer gärna med förslag på allt från smörgås verkstad till tårtkurs!

Barnmats kursen försöker vi ha ca 4 ggr om året! Den passar utmärkt till dig som antingen väntar barn , eller har nyligen fått barn.
Vi lär oss laga god barnmat från 4 månaders smaksensation och uppåt! Vi pratar , provlagar och ger olika tips och knep.
Kursen är ca 3 timmar och kostar 350kr/person. Då ingår fika , ett häfte med ett 30 tal recept. De går alltid bra att höra av sig löpande om kursstart .